+ Konuya Cevap Yaz
Sayfa 1 Toplam 2 Sayfadan 1 2 SonuncuSonuncu
Toplam 16 adet sonuctan sayfa basi 1 ile 10 arasi kadar sonuc gösteriliyor

foto nasıl cekilmeli

Fotoğrafçılık Katagorisinde ve  Fotoğraf Haberleri Forumunda Bulunan  foto nasıl cekilmeli Konusunu Görüntülemektesiniz.=>Tweet Share dostum baslık yeri buraya actım grafikerim elimde nikon 10 mpx cam var bunu kullanıyoruz ürün görsellerini cekmek için ...

• ...::İllustrator Uzmanı::...
    • mehmet-im is a splendid one to behold mehmet-im is a splendid one to behold mehmet-im is a splendid one to behold mehmet-im is a splendid one to behold mehmet-im is a splendid one to behold mehmet-im is a splendid one to behold mehmet-im is a splendid one to behold mehmet-im is a splendid one to behold

foto nasıl cekilmeli

Share

dostum baslık yeri buraya actım grafikerim elimde nikon 10 mpx cam var bunu kullanıyoruz ürün görsellerini cekmek için ama tam bi profesyonel değil tabiki.neler önerirsin cekimlerde benim için foto olmazsa olmazlardan stdüyo gibi sansımız yok direk gün ısıgından yararlanıyoruz.?
    yardımların için şimdiden tesekkürler

• ...::Fotoğraf Uzmanı::...
    • wademre52 is on a distinguished road

* foto nasıl cekilmeli

Share

hocam stüdyo dedğin nedir ki ya =)
    Temel Mevzuları yazayım buraya başlığı düzenleriz sonra

Öncelikle ürünü çekimi yapıyorsanız !!
    10 adet felan a4 kağıdı alın bir tane masa lambası (beyaz olmak kaydıyla) alın.
    masa lambasının ampulunun onune a4ten kesın koyun gölge yapmaması için direkt olarak tepeden verin
    ürünün altına 3-4-5 ürünün büyüklüğüne göre dosya kagıdını doldururun

Eğer ufak kompact makineler ile çekim yapıcaksanız ;
    - flaş kapalı
    - makro modu
    - merkez ağırlıklı değil nokta netleme
    - düşürebildiğiniz kadar düşük iso değeri
    - objektif açısını bilmiorm ama 25 in altına düşmeniz ürünü oldugundan daha farklı gostericektir mumkun oldugunca 35-45 mm hatta masa buyuk ve ısık yeterlıyse makıneye gorede degısır 50 mm de cekmenız de fayda war
    - isedğiniz doğrultusunda ışık ayarınızı seçin
    - eğer metalic renklerde ya da parlak alimünyum renklerde ise ürün ;
    - sağa sola etrafa tek renk sectıgnız (Kırmızı - siyah - mavi vs) karton koyun ürün üstune mukemmel tat verecektır =)
    Eğer profesyonel makıne kullanıyorsanız
    -yukardakılere estra olarak tavan makine ustu flaşlar kullanın ve ürün ustune 50 cm cıvarlarında tahta ya da kontürplak tutun ve flaşınızı yukarı (urunun ustune tuttugunuz catı vazifesi yapan tahta parcasına dogru) tutun
    -kısabıldıgınız kadar kısık diyafram kullanın
    -en düşük iso da kullanın
    - flaşınız yoksa eger yavaş pozlamada cekın farkı hissedeceksiniz örnek fotolarımdan atıyorum

* foto nasıl cekilmeli

Share

Anlattığıma Daha iyi Bir Örnek
    [ortala:2a74kihk][/ortala:2a74kihk]

* foto nasıl cekilmeli

• mehmet-im is a splendid one to behold mehmet-im is a splendid one to behold mehmet-im is a splendid one to behold mehmet-im is a splendid one to behold mehmet-im is a splendid one to behold mehmet-im is a splendid one to behold mehmet-im is a splendid one to behold mehmet-im is a splendid one to behold

* foto nasıl cekilmeli

Share

ben cekerken a4 deil ama komple kaplayan beyaz zemin koyyom ve ussten isik veriom yani bildin oda isigi

[ Mobil versiyon tarafindan atildi. Telefon: Android ]

* foto nasıl cekilmeli

Share

kullandıgın zemın parlark olmasın buna dıkkat et ısıgın turu degıl burda ne kadar uzaktan aldıgı daha önemlı fotolar daha rahat acıklar zaten. ilk fotoda mesala bı tablonun ustunde araç. son fotoda ıse a4 kagıdının ustunde.

* foto nasıl cekilmeli

Share

benim amacim hem fotoyu net almak cunki benim icin yuksek dpi onemli bu olmazsa hcbi isime yaramaz zaten foto cekerken dikkat ettim ikinci nokta bu urunlerde olmasi lazm keskin hatlar bunlar cikarsa ps de ugrasmadan dekupe yapabiliyorum aksi takdirde yumusak hatlar hem renk olarak bulasio hemde bazi yerleri temizlemek zaman alio bunun icin onern nedr

* foto nasıl cekilmeli

Share

Alıntı mehmet-im Nickli Üyeden Alıntı
    benim amacim hem fotoyu net almak cunki benim icin yuksek dpi onemli bu olmazsa hcbi isime yaramaz zaten foto cekerken dikkat ettim ikinci nokta bu urunlerde olmasi lazm keskin hatlar bunlar cikarsa ps de ugrasmadan dekupe yapabiliyorum aksi takdirde yumusak hatlar hem renk olarak bulasio hemde bazi yerleri temizlemek zaman alio bunun icin onern nedr

keskın hatların olusmasını yapmak kompact cıhazlarda daha kolaydır cunku tam anlamıyla bır makroya sahıp degıldır. suan yanımda makınam yok deneyemıorm ama keskınlıği söyle saglayabılrsın ;
    - makroda nasıldır mesela ? as objenın kenarları yumuşayarak arka plana uzanır arka plana degdıgı nokta anlasılmaz bıle (bkz. en sondakı plymouth)
    - ama urunle arka planı arasındakı uzaklıgı azaltırsanız arka planın netlıgı artıcaktır böylece urunun fotograf uzerınde arkaplanla bırlestıgı noktayı rahatca gorebılırsınız tabiki macro kapalı olucak ve odaklama modun grup dınamıgı olsn tek noktaya netleme (bkz foto 2 hoparlor)

* foto nasıl cekilmeli

Share

dediklerini tan olmasada uygulamisim tam ordada cikan yesil sy varya ortasina alio resmi o sekil cektimde bazen yarisi net yarisi bugulu gibi oluyor buyuk baskilarda hos bi goruntu elde edemiyorum o yuzdende tam ogrenmem.lazm bu foto isini

* foto nasıl cekilmeli

Share

Alıntı mehmet-im Nickli Üyeden Alıntı
    dediklerini tan olmasada uygulamisim tam ordada cikan yesil sy varya ortasina alio resmi o sekil cektimde bazen yarisi net yarisi bugulu gibi oluyor buyuk baskilarda hos bi goruntu elde edemiyorum o yuzdende tam ogrenmem.lazm bu foto isini

şöyle anlatayım
    makınadan makınaya kullandıgım terımler degısıyor.
    o ekrana gelıo dedgını yesıl sey ortada degıl ekranın koselerıne gelıcek olablıdgınce böyleece gorebıldıgı kadar yerı netleyecek baskıda daha kalıtelı goruntu alırsın