+ Konuya Cevap Yaz
Sayfa 1 Toplam 4 Sayfadan 1 2 3 ... SonuncuSonuncu
Toplam 34 adet sonuctan sayfa basi 1 ile 10 arasi kadar sonuc gösteriliyor
Like Tree1Likes

Qt Yüklenemeyen CFW ye Qt yükleme ve Qt tabanlı Uyg. Yükleme

Qt Yazılım Geliştirme Katagorisinde ve  Sorunlar ve Problemler Forumunda Bulunan  Qt Yüklenemeyen CFW ye Qt yükleme ve Qt tabanlı Uyg. Yükleme Konusunu Görüntülemektesiniz.=>Tweet Share Evet arkadaşlar en çok sorun olan durumlardan bitaneside CFW'lere QT yükleme sorunudur. Bu sorun cfw'lerde kullandığımız nokianın bazı ...

• CeP PuSuLa Admin
    • openstar is a splendid one to behold openstar is a splendid one to behold openstar is a splendid one to behold openstar is a splendid one to behold openstar is a splendid one to behold openstar is a splendid one to behold openstar is a splendid one to behold openstar is a splendid one to behold

Qt Yüklenemeyen CFW ye Qt yükleme ve Qt tabanlı Uyg. Yükleme

Share

Evet arkadaşlar en çok sorun olan durumlardan bitaneside CFW'lere QT yükleme sorunudur. Bu sorun cfw'lerde kullandığımız nokianın bazı uygulamalarında standart olarak bulunan pips'in yada diğer qt bileşenlerinin yazılımın içinde olmasından kaynaklı bir durum. Yani CFW içerisinde bulunan dahili bileşenler pips ve diğer qt bileşenlerinden dolayı yazılımlara QT yüklemek hep sorun olmakta. Qt olmayan cfw'lere nasıl qt yüklediğimi ve nasıl qt tabanlı uygulamalar yüklediğimle alakalı bilgi vermek amacıyla böyle bir konu açtım.

Evet arkadaşlar öncelikle qt yüklüyoruz cfw'ye.. qt installer içerisinde 6 adet bileşen var..
    Bunlar;

1 qt.sis
    2 qtwebkit.sis
    3 qtmobility.sis
    4 openc_ssl.sis
    5 stdcpp.sis
    6 pips.sis

bunlardan pips, cfw'de bulunan ovi maps'den dolayı sistemimizde zaten dahili bileşen.. qt installer'ın bu altı bileşenini yüklemeye çalışınca hata alıyoruz..Ben qt installer içerisinden bunları çıkardım. Pips dışındakileri sistemimize sorunsuzca yükleyebiliriz.Buyrun linki;

http://www.multiupload.com/HFXXG8AJRN

Evet burdaki uygulamaları sırası ile telefona yüklüyoruz.. Thingchange/e içine atıp AutoIstaller ile yüklemenizi öneririm. Bu dosya içerisinde Qt'nin bileşenleri vardır. içerisinde pips yoktur.. pips zaten sistemimizde var..
    Böylelikle sistemimize qt yüklemiş oluruz. peki oviden bir qt uygulaması indirip kuralım.
    Cepten ovi mağazaya girdiğimizde sistemimizde qt bileşeni olarak sadece pips olmadığını görecek ve öncelikle onu yüklemeye çalışacaktır. Yükleme sırasında pips dahili bileşen olduğundan yükleme kendiliğinden iptal olacaktır.
    Yani herkeze öncelikle qt yüklemeyi kendine görev edinen ovi, bunu yüklemeden sizin qt tabanlı uygulamanızı yüklemeyecektie..Yüklemeniz her defasında iptal olacaktır..Peki ne yapabiliriz..Ben şöyle yaptım..
    Uygulamayı pc'ye indirp öyle kurdum..
    Nasılmı?
    Önce pc'den http://www.ovi.com adresine gidiyoruz. Buradan indireceğimiz uygulamanın bölümüne geçiyoruz..

istediğimiz QT uygulamasını seçiyoruz..

Uygulamayı seçtikten sonra Arkadaşa Gönder seçeneğini tıklıyoruz..

Açılan ekran da en üst adres satırda yazan "send-to-frend" yazısını silip "download" yazıyoruz ve Enter tuşuna basıyoruz. Ardından uygulamayı bilgisayarımıza indiriyoruz..

indirdiğimiz uygulama dosyası içinde ovi mağazanın bizin telefonumuza yüklemek istediği qt'nin yükleme dosyalarıda yer almakta.. Telefonumuza yüklemek için bundan arındırmamız lazım.. Bunun için indirdiğimiz sis yada sisx uzantılı qt tabanlı uygulama dosyasını siscontents programı ile açıyoruz..

siscontets burda; http://www.multiupload.com/Q8KTVAYCSI

açılan ekrandan 3. ikon olan "extract files" ikonuna tıklıyoruz..
    sis içerisindeki dosyalar karşımıza geliyor.Buradan kendi uygulamamızı buluyoruz..
    "Nokia-smart-installer" klasörü dışındaki klasörde bizim uygulamamızın sis uzantılı hali bulunuyor...

Bu uygulamayı direkt telefonumuza yüklüyor ve uygulamayı sorunsuzca kullanabiliyoruz..

....

Bütün bunlar ovi'nin uygulama yanında QT ve bileşenlerini yükleme sevdasından kaynaklanmaktadır..

Takıldığınız yer olursa yardımcı olurum.
    Tşkler..
    blackpanter likes this.

• ...::Photoshop Uzmanı::...
    • gfxsky is on a distinguished road

* Qt Yüklenemeyen CFW'lere soruncuz Qt yükleme ve Qt tabanlı

Share

Eywallah hocam iyi anlatım bende vardı yabancı biri yapmıştı soruyor pips olsunmu falan.Peki Cfw içine nasıl atarız bu Qt'yi ben attım atmasınada yer kalmıyor usta bunun asıl temel bileşenleri nelerdir ?
    Yani uygulamanın içerisinde gereksiz dosya varmıdır ?

• CeP PuSuLa Admin
    • openstar is a splendid one to behold openstar is a splendid one to behold openstar is a splendid one to behold openstar is a splendid one to behold openstar is a splendid one to behold openstar is a splendid one to behold openstar is a splendid one to behold openstar is a splendid one to behold

* Qt Yüklenemeyen CFW'lere soruncuz Qt yükleme ve Qt tabanlı

Share

Alıntı gfxsky Nickli Üyeden Alıntı
    Eywallah hocam iyi anlatım bende vardı yabancı biri yapmıştı soruyor pips olsunmu falan.Peki Cfw içine nasıl atarız bu Qt'yi ben attım atmasınada yer kalmıyor usta bunun asıl temel bileşenleri nelerdir ?
    Yani uygulamanın içerisinde gereksiz dosya varmıdır ?
    Qt installer yaklaşık 11,5 mb sanırım.. CFW içinde bu kadar alan boşaltmak imkansız gibi bişey.. 6 adet bileşen var..
    hepsini yüklemek gerekiyor ne yazıkki..

• CeP PuSuLa Admin
    • GsliKahraman has a reputation beyond repute GsliKahraman has a reputation beyond repute GsliKahraman has a reputation beyond repute GsliKahraman has a reputation beyond repute GsliKahraman has a reputation beyond repute GsliKahraman has a reputation beyond repute GsliKahraman has a reputation beyond repute GsliKahraman has a reputation beyond repute GsliKahraman has a reputation beyond repute GsliKahraman has a reputation beyond repute GsliKahraman has a reputation beyond repute

* Qt Yüklenemeyen CFW ye Qt yükleme ve Qt tabanlı Uyg. Yükle

Share

QT yi gömmeye çalışacağım bir cfw içine,umarım sığdırabilirim..

Share

Hocam sığdırmaya sığdırırızda başka yer kalmıyor :)

• CeP PuSuLa Admin
    • GsliKahraman has a reputation beyond repute GsliKahraman has a reputation beyond repute GsliKahraman has a reputation beyond repute GsliKahraman has a reputation beyond repute GsliKahraman has a reputation beyond repute GsliKahraman has a reputation beyond repute GsliKahraman has a reputation beyond repute GsliKahraman has a reputation beyond repute GsliKahraman has a reputation beyond repute GsliKahraman has a reputation beyond repute GsliKahraman has a reputation beyond repute

Share

Alıntı gfxsky Nickli Üyeden Alıntı
    Hocam sığdırmaya sığdırırızda başka yer kalmıyor :)
    Autoinstallerdeki uygulamaları sileceğim, zil seslerini sileceğim,gömülü temalardan gereksizlerini sileceğim, herhalde boşalır biraz yer

Başka nasıl yer kazanabilirim?

Share

Bileşen sil :)
    Mesela hiç mesaj okuyucuyu kullanıyormusun yok e neden barındırıyorsun içinde işine yaramıyorsa salla gitsin ben kullanmam bi kere açıp kapatırım cfw kurduğumda denemek için sonra gören hacı oluyor

• CeP PuSuLa Admin

Share

V52 de varmı mesaj okuyucu?
    C6 ya değil v52 ye eklemeyi düşünüyorum

• Yetişkin Üye
    • bluemai is on a distinguished road

Share

arkadaşlar konuya biraz fransızım kusura bakmassanız.. qt ve uygulamaları çok önemli uygulamalar mıdır da bununla çok ilgileniyorsunuz acaba? forumda benim gibi konu hakkında bilgisi bulunmayan diğer arkadaşlarım adına biraz alaka gösterirseniz...

• CeP PuSuLa Admin

Share

sana göre gereksizleri sil kardeşim..
    ancak 11-12 mb boşaltmak biraz zor olacak haberin olsun..